Back to the ’70s

Voordat we 2020 inzetten, keren we even terug naar de jaren 70. Toen de woonkamers nog oranje met bruin kleurden en voor Oud op Nieuw standaard de fondue werd bovengehaald.

Bonte kleuren, bloemenpatronen, disco kitsch, en de hippie cultuur. Wie herkent niet meteen een foto uit de jaren 70? Genoeg redenen om van deze flashy periode te houden. Toch zie ik persoonlijk graag een mitch match van vintage stijlen. Simpelweg omdat ik niet uitsluitend voor één stijl kan kiezen. Dus dan maar hier en daar wat details. Al is het zeker inspirerend hoe anderen all the way durven gaan.

Hier alvast mijn top vijf aan curiosa uit de seventies om een eclectisch vintage interieur op te pimpen:

Op de eerste plaats uiteraard de grootmoeders koffietassen met felgekleurde bloemen. Leuke eyecatchers deze arcopal lotus serviezen! Arcopal oftewel melkglas staat trouwens bekend om haar kwaliteit. In tegenstelling tot porselein kan melkglas beter tegen een stootje. Echte verzamelaars kunnen zich volledig uitleven met dit servies.

Een klassieker die ook in onze top vijf thuishoort, is het alom bekende Ons Kookboek, de kookbijbel van Vlaanderen. Sinds de eerste druk in 1927 tot op heden evolueerde het boek mee met de Vlaamse eetcultuur. Deze editie van 1973 is weggelegd voor liefhebbers van vintage met oog voor detail.

Het zijn de details die het verschil maken, daarom dat ik mijn collectie rieten onderzetters en gehaakte pannenlappen het delen waard vond. De kleuren zijn helemaal de seventies. Net zoals haakwerk helemaal hip was. Als je het trouwens niet ziet zitten om zelf aan de haak te gaan, kun je altijd eerst eens een bezoekje brengen aan een kringloopwinkel. Met een beetje geluk kom je zelfs nog wat handwerk tegen.

Om tenslotte af te sluiten met een verzamelitem onder de vintage blikken, een Brabantia beschuitenblik. Weeral een merk dat haar kwaliteit doorheen de jaren heeft bewezen. Al moet ik toegeven niet precies te weten in welk jaar deze collectie verscheen. Maar vintage is ze als origineel exemplaar van vroeger zeker wel.

One thought on “Back to the ’70s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.