Creatief Ondernemen

Het is een tijdje geleden dat er nog een blog verscheen. Maar we hebben zeker niet stilgezeten. Op dit moment zijn we volop met een nieuw project bezig en daar willen we jullie graag in meenemen.

Om dromen in daden om te zetten, moet je ondernemen en bij La Cuccagna doen we dat op een creatieve manier. We geven tweedehands een nieuwe glans, knappen oude meubels op, zijn handig met hout en bewaren alles vintage en oud!

Ergens nog een oude kast van grootmoeder staan? Met wat opknapwerk en een likje verf kunnen wij een herinnering in jullie interieur laten pronken. Maar ook zelf opgemaakte kasten en andere vintage meubelstukken willen we binnenkort online verkopen.

Wij nodigen liefhebbers van tweedehands, vintage, brocante en antiek uit om online te komen snuisteren bij La Cuccagna. Waar we de poorten van onze kelder openzetten naar verzamelingen aan van alles hout en oud.

Wat als hobby begon, zetten we gewoon een stapje verder. Eigenlijk begon het veel vroeger. Als kind ging ik al mee met mijn moeder naar rommel- en antiekmarkten. Toen ging ik op zoek naar kleren voor mijn poppen en barbies, prulletjes voor thuis in de letterbak, en verzamelde ik parels en hangertjes om juwelen van te maken. Dus het heeft er altijd ingezeten zeg maar!

Het is wel een beetje beangstigend om zelfstandig te beginnen, omdat alles nog nieuw is en je geen bazen hebt die je laten weten wat te doen. Er komt op begin ook veel op je af als starter. Maar eens de eerste stap gezet, is er niets meer wat je kan tegenhouden. Dan wordt het pas “echt”, en komen dromen stilletjes in beweging om tenslotte tot leven te komen.

Je hebt het gevoel dat je alles in ene keer wilt verwezenlijken. Stapje per stapje werk je geduldig verder aan je doel. Zolang jezelf tevreden bent over je werk, een goed gevoel over je product hebt en voldoende motivatie om te blijven groeien, komt alles goed! Tenminste haal je de twijfel weg en doe je eindelijk wat onmogelijk leek.

Op dit moment ben ik alles een beetje aan het sorteren. Na jaren bijvoorbeeld vintage servies te kopen, duiken er plots volledige setjes op. Hier en daar ontdek ik nog vergeten spulletjes, dingen waarvan je nu weet ze eigenlijk nooit te zullen gebruiken, of wat je zelfs niet meer mooi vindt. Het is gewoon zo ver gekomen dat te veel te veel is en dat er heel wat curiosa terug de tweedehandsmarkt op mag. De bedoeling is om La Cuccagna om te toveren tot een online winkeltje, even gezellig als een echte brocanterie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.