De vintage keukenheks


Kruiden hebben iets magisch. Ze zijn eeuwenoud of komen oorspronkelijk van verre oorden. Je kan in heksen geloven of niet, maar kruiden en hun krachten zijn onbetwistbaar. Ze hebben een effect op onze gezondheid, gemoedstoestand, verzachten allerlei kwaaltjes en brengen uiteraard ons eten op smaak.

Hoeveel vrouwen zijn er in het verleden niet onterecht op de brandstapel in rook opgegaan, samen met hun kennis over de natuur. Zij waren geen duivelse personages maar wijze vrouwen, die voor elk kwaaltje een kruid uit hun tuin of keukenkast toverden.

Een heks ben ik niet, daar is mijn kennis helaas te beperkt voor. Maar het is wel een geschiedenis die mij van jongs af aan boeit. Misschien dat ik daarom ook helemaal weg ben van kruidenkastjes. Een keuken zonder kruiden is immers niet compleet en waarom ze dan niet extra in de kijker zetten.

Kruiden verstop Je niet in een kast. Ze zijn mooi, kunnen ongelofelijk goed ruiken en het liefst heb je ze toch binnen handbereik tijdens het koken.

Zoals jullie kunnen zien, op elk potje past een dekseltje of voor elk kruid vind je ongetwijfeld een gepast potje.

Voor elk kruid een passend potje dat een tweede leven verdient.

Deze porseleinen kruidenpotten zijn één voor één vondsten van een rommelmarkt. Dat ze niet samen horen als een setje maakt ze eens zo uniek en creëert een leuke mish mash. Natuurlijk kan het eens voorvallen dat het dekseltje ontbreekt, maar dan geef je er gewoon een andere draai aan.

Kruidenpotten staan bijvoorbeeld leuk als vaas voor verse kruiden of zelfs bloemen. Grotere formaten zijn trouwens super handig voor het bewaren van allerlei keukengerei. Nooit meer last van een lade die blokkeert!

Eenmaal een vintage kruidenpotje je hart steelt, beginnen ze op rommelmarkten in het oog te springen. Hun verschillende kleuren, patronen, maten en vormen fleuren een interieur zo op, dat ze haast onweerstaanbaar worden.

One thought on “De vintage keukenheks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.