Mijn eerste project

Een passie hebben en ermee aan de slag gaan, is een manier om gelukkig in het leven te staan. Wie wil niet dagelijks bezig zijn met iets waaruit je voldoening haalt?

Persoonlijk haal ik genoegen uit het verzamelen van curiosa en prullaria, het opmaken van oude meubelen, en dit allemaal een leuk plaatsje geven. De woonstijl die ik graag zie, heb ik geërfd van mijn moeders liefde voor antiek. Al omschrijf ik mijn eigen stijl eerder als ‘brocante met een vleugje vintage en een touch of retro’. Een mix van alles oud, van kitsch tot unieke of antieke spulletjes, waar ik met liefde een nieuwe draai en eigen toets aan geef.

Een expert in antiek ben ik zeker niet! Maar mijn zwak voor alles oud en tweede-hands is nu eenmaal uitgegroeid tot een ware passie. Het maakt me gelukkig om voorwerpen vanonder het stof te halen en er iets unieks van te maken.

Een voorbeeld hiervan is mijn eerste project

 

 

 

 

 

Bij een opruimer van inboedels te Sint-Truiden vond ik een oud hangkastje en toverde dit om tot een uniek keukenkastje. Eerst werd het hout opgeschuurd om vervolgens met krijtverf een vintage look te creëren. Nadat de verf droog was, ben ik begonnen met hier en daar hoekjes, randjes en bepaalde kleine oppervlaktes terug op te schuren voor een oud effect. Deze techniek wordt ook wel distressen genoemd. Krijtverf droogt in principe zeer snel, maar voor alle zekerheid heb ik toch een dag gewacht om te distressen. Als afwerking en een soort extra bescherming koos ik voor een heldere wax van de merk Annie Sloan.

Voor een eerste poging ben ik tamelijk voorzichtig te werk gegaan. Het distressen is zeer licht gebeurd. Hoe zwaarder je gaat doorschuren, hoe ouder en afgeleefder de look. Maar voor een eerste keer durfde ik nog niet zo goed.

 

Toch ben ik zeer tevreden met het eindresultaat. Het kastje met eronder een oud tafeltje werd een gezellig hoekje, waar ik al mijn hebbedingetjes en kruiden voor in de keuken kwijt kan.

 

 

 

One thought on “Mijn eerste project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.