Peperpotjes

Eindelijk vond ik tijd om mijn kruidenkastje af te werken. Op de rommelmarkt kocht ik een hele tijd geleden een oud poppenkastje van hout, met in mijn achterhoofd er een kruidenrekje of -kastje van te maken.

De oude bloemenprint werkte als een echte ‘eyecatcher’. Het mocht dus zeker niet weg!

Passend bij de bloemenprint koos ik voor een licht turquoise kalkverf. Een lichtere kleur zorgt meteen voor een frissere toets. Terwijl door het papier op de bodem te behouden, de oude look niet verloren is gegaan. Upcyclen heeft immers als doel een meubelstuk terug opwaarderen. Je mag er iets totaal anders van maken. Maar wat mooi is, of een uniek detail mag zeker niet vernield worden.

Bij de opmaak van het kastje had ik natuurlijk een doel voor ogen; vintage kruidenpotten in opbergen. Ondertussen is mijn verzameling kruidenpotten zo uitgebreid dat ik ze per kruid kan opdelen. Ik heb trouwens nooit volledige setjes gekocht op de rommelmarkt, die liet ik bewust voor iemand anders. Zelf hou ik eerder van een mitch&match-stijl en ik dacht dat het wel plezant was een set voor enkel peper samen te stellen. Er bestaan zoveel verschillende soorten peper, die kon ik dan leuk in unieke kruidenpotten in mijn zelf opgemaakt kastje bewaren en etaleren.

Alleen bleven er maar peperpotjes tevoorschijn komen en vrijwel zeker dat ik ze nog niet allemaal heb bovengehaald. Het zijn er, met andere woorden veel te veel geworden! Waardoor het natuurlijk te moeilijk werd om er “enkelen” te kiezen die het best in het kastje paste.

Toegegeven, soms krijg je het plan niet helemaal zoals in je hoofd uitgewerkt. De blauwe boven in het midden is zonder twijfel mijn favoriet, de rest dan maar zo nu en dan afwisselen. Of, of, … misschien moet ik het kastje toch maar voor wat anders gebruiken. Voor bakkruiden bijvoorbeeld? Genoeg kruidenpotten van vanille, kaneel, bloem, suiker, …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.