Rommelmarktvondsten

Wanneer is een vondst op de rommelmarkt uniek genoeg en het kopen waard? Het begint al meteen bij de juiste ingesteldheid. Het gevoel een rommelmarkt of vlooienmarkt opwekt, bepaalt nu eenmaal wat je ziet. Bij sommigen begint het al meteen te kriebelen als ze nog maar denken aan tweedehands. Deze personen zullen niet veel unieks ontdekken en zien letterlijk alleen maar rommel, oude brol!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…

Maar wat of hoe ziet een liefhebster als mezelf dan anders? Het geheim is oog hebben voor hebbedingentjes oftewel “curiosa”. Voorwerpen die de moeite waard zijn om te verzamelen. Omdat ze oud zijn, zeldzaam, nog moeilijk verkrijgbaar, of omdat er een nostalgisch gevoel aan vasthangt. Iets waar ik bijvoorbeeld vaak mee thuiskom zijn oude koffie-, thee- of suikerlepeltje, in allemaal verschillende vormen. Toegegeven, dit zijn geen voorwerpen die meteen opvallen. Meestal verschuilen ze zich goed tussen al de andere bazaar. Terwijl je heel wat geduld en soms gegrabbel in volle dozen moet opbrengen. Maar met wat geluk kom je zo nu en dan weer eens eentje tegen.

Kort samengevat, moet je wel zin hebben om te letten op details. Ook al trekt op het eerste zicht niets meteen de aandacht, neem toch even de tijd. Wandel wat rond en geniet gewoon van de sfeer. Heb vooral geen bang om even stil te staan en iets op te nemen!

Wie weet neem je toch nog dat ene hebbedingetje mee naar huis waar anderen geen oog voor hadden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.